Toegang

Wat fijn dat je een bezoek gaat brengen aan de Flora Experience. De Expo is gratis toegankelijk voor jong en oud want wij willen graag een zo breed mogelijk publiek het verhaal vertellen.
Het centrum is gevestigd op de begane grond van het Woonzorgcentrum Flora.

Bezoek adres: Flora Experience
Malus 202
1325 WC  ALMERE

Openingstijden

We zijn 7 dagen per week open van 10.00 tot 17.00. De expo is gesloten op:

  • Koningsdag, 27 april
  • Hemelvaartsdag & Pinksteren 

Het expositie is goed toegankelijk voor rolstoelen. 

Wooncentrum Flora
Flora bestaat uit 130 woningen voor mensen met dementie. In dit nieuwe woonzorgcentrum leven de bewoners in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en medewerkers. We willen dat iedereen in Flora het ‘Altijd Thuis-gevoel’ heeft.

De woningen zijn ingedeeld in leefmilieus. In de leefmilieus wordt rekening gehouden met wat de bewoner nodig heeft om fijn te kunnen leven. Activiteiten, inrichting en benadering zijn hierop afgestemd. Naast de woningen zijn er diverse woonstraten en ontmoetingsplekken. Dankzij moderne technische hulpmiddelen hebben bewoners veel vrijheid binnen het gebouw.

Door in het woonzorgcentrum een omgeving te creëren blijven de zintuigen van de bewoners geprikkeld, ondanks hun dementie. Herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ staan centraal. De bewoners komen te wonen aan een ‘woonstraat’, van waar ze uitkijken op één van de kleurrijke pleinen. Elke verdieping is voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en er zijn allerlei verschillende zitjes waar men kan verblijven.

Bereikbaarheid

De Flora Experience is te bezoeken op de Floriade Expo 2022 in Almere, centraal gelegen in Nederland. Floriade is gemakkelijk te bereiken
op verschillende manieren. Wij helpen je graag om probleemloos naar Floriade te reizen.

Met het openbaar vervoer
Almere heeft een uitstekende bus- en treinverbinding. Er zijn directe verbindingen vanuit onder andere Amsterdam, Utrecht, Groningen en
Den Haag. Hieronder zie je de knop naar de planner voor het openbaar vervoer.

Met de fiets
Almere is een echte fietsstad met maar liefst 500 km aan fietsroutes. Een goede reden om Floriade per fiets te bezoeken! Stap op je fiets en
kom op deze duurzame manier naar Floriade.

Met de auto
Kom je met de auto of touringcar naar Floriade? We helpen je graag de beste route te vinden. Hieronder zie je de knop naar de routeplanner.